Williams je zatím s novinkami spokojen

williams fw35

williams fw35 | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado uvedl, že již od prvního kola byl spokojen s aerodynamickými novinkami, které dnes Williams nasadil. Pokrok vnímá také Valtteri Bottas. Oba však dodávají, že je před nimi ještě dost práce.

Pastor Maldonado jezdil dnes dopoledne a dokončil 34 kol, než za volant usedl Valtteri Bottas. Venezuelan se poté nechal slyšet, že novinky dodaly znatelný rozdíl a první dojmy jsou pozitivní.

"Auto je jiné, nový aerodynamický balík je celkem velká věc, takže určitě pocítíte rozdíl. Funguje zatím dobře, ale je brzy hodnotit, zítra budeme vědět více. Soustředili jsme se na zisk dat a poznání nového balíku a na pořádném nastavení jsme moc nepracovali. Jsem rád, že auto podává vyrovnané výkony, což je náš hlavní cíl a je dobře, že každé kolo, kdy jsem vyjel na trať jsem měl hned dobrý pocit," řekl.

Dodal také, že tým bude zítra pracovat na tom, aby  získal 100% z nového aero balíku. Podle jeho slov je rozdíl znatelný především v zatáčkách a je spojen s celkovým přítlakem.

Pozitivně naladěn je také Valtteri Bottas. "Hned jsem cítil rozdíl. Viděli jsme nějaké zlepšení, ale musíme dál pracovat na vyvážení vozu, abychom zmaximalizovali potenciál nového balíku," okomentoval dnešní odpoledne Fin.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu