Alguersuari je naštvaný kvůli ztrátě slibovaného místa

Alguersuari, Jaime

Alguersuari, Jaime | foto: desafiodasestrelas.com.br

Jaime Alguersuari věřil, že pro letošní sezonu bude opět závodním pilotem F1. Nyní je zklamaný, že dohoda, které věřil, neplatí.

Bývalý závodník Toro Rosso byl spojován s mnoha týmy včetně Force Indie. Nyní se však zdá, že jeho naděje na zisk závodní sedačky už neplatí.

"Nikdy jsem si nepředstavoval, že po nepochopitelném rozhodnutí Red Bullu nepokračovat ve spolupráci pro sezonu 2012, když jsem rok předtím předvedl svoje nejlepší výkony, budu muset tak moc bojovat mimo trať, než začne být zřejmé, že v roce 2013 nebudu v F1," uvedl pro Autosport.

"Ujišťuji všechny, že jsem byl po většinu minulého roku přesvědčen, že mám jistou sedačku v týmu, který pravidelně získává body. To mi říkali a já věřil, že je to pravda. Kvůli tomuto přesvědčení jsem nevyužil další nabídky v jiných motoristických soutěžíchí," řekl španělský závodník.

Dodal také, že F1 se podle něj stala aukcí. Nyní bude pokračovat jako testovací pilot Pirelli a stále doufá, že dostane šanci v roce 2014.

"Skončila moje kariéra v F1 v pouhých 22 letech? Přes všechno pevně věřím, že tomu tak není. Budu pokračovat a budu i nadále aktivní (jako testovací pilot Pirelli) a dokončím více kilometrů, než jakýkoliv třetí pilot. Vím, kolik mi je, znám své traťové rekordy a jsem přesvědčen, že si zasloužím vítězné auto v F1. A budu o něj bojovat," nechal se slyšet Alguersuari.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu