Mallyova letecká společnost Kingfisher je na pokraji kolapsu, věřitelům došla trpělivost

force india vjm06

force india vjm06 | foto: Sahara Force India

Letecká společnosti Vijaye Mallyi - šéfa závodního týmu Force India - je na pokraji krachu.

Podle zahraničních novin včetně Wall Street Journal plány věřitelů, kteří plánují získat zpět své peníze, způsobí vážné finanční potíže v celém Mallyově portfoliu.

"Před 15 dny bych vám poskytl sebevědomou odpověď. Dnes nemám žádnou," cituje list nejmenovaného ředitele Kingfisheru. Jiný zástupce letecké společnosti pro Times of India uvádí: "Je to téměř jistý konec pro Kingfisher."

Podle Business Standard jsou v zástavě aktiva jako helikoptéry, zatímco Mallyova vila v indickém Goa už byla prodána. Podle Financial Times je už zastaven i další dům indického podnikatele poblíž Bombaje.

Mluvčí Státní banky Indie, která zastupuje věřitele, listu The Hindu řekl: "Poskytli jsme jim dostatek času. Neříkají nic nového či věrohodného."

force india
Logo Kingfisher nechybí na lukrativním místě nového vozu v horní části krytu motoru
(foto: Sahara Force India)

Mallya stále tvrdí, že tyto problémy nebudou mít na tým Formule 1 žádný mít dopad. Force India se zúčastnila minulý týden testování v Jerezu s novým vozem, jméno druhého závodního pilota kromě Paula di Resty však dosud neoznámila. Mezi kandidáty patří Jules Bianchi podporovaný Ferrari, Narain Karthikeyan, za nímž stojí indická skupina Tata, a Adrian Sutil.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu