Ecclestone reaguje na kritiku vysokých poplatků za pořádání závodů z Austrálie

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

V Austrálii - jak už to před zahájením každé sezóny bývá - se opět probírají vysoké poplatky za pořádání závodů. Bernie Ecclestone je však klidný a o žádných úlevách nepřemýšlí.

Tamější média po zhlédnutí důvěrných dokumentů poprvé zveřejnila částku, kterou vláda platí za pořádání závodu Formule 1. Ecclestonovi putuje do kapsy 30 milionů dolarů (kolem 575 mil. Kč), přičemž se suma až do roku 2015 každou sezónu zvyšuje o pět procent.

Podle ministra cestovního ruchu Loiuse Ashera jsou tato čísla "příliš vysoká." Ecclestone však v rozhovoru pro místní rádio 3AW reagoval: "Možná se nejedná o pravdivé údaje."

Poté uvedl, že obchod s ním uzavírají proto, že sami chtějí: "Je to na nich, ne? Nemůžu je k podepsání smlouvy nutit, dělají to ze své vlastní vůle. Neměli by si stěžovat poté, co ji podepíšou," nelíbí se Berniemu australská kritika.

melbourne
Letecký pohled na závodní dráhu v Melbourne (foto: Marussia Racing)

Výkonný ředitel pořádající společnosti Australian Grand Prix Corporation - Andrew Westacott, stojí za Ecclestonem: "Melbournští by si měli uvědomit, že velké podniky nerostou na stromech. Jejich uspořádání stojí spoustu peněz," řekl pro Herald Sun.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu