Pic: Jezdec dostává nabídky díky svému talentu a výkonům, až pak se hledí na peníze

Marussia

Marussia | foto: Manor Racing

Charlesovi Picovi se nelíbí označování "platící pilot," podle něj mají vždy přednost schopnosti pilota před penězi.

Francouz podle některých během zimy přestoupil z Marussie k Caterhamu - možná místo Heikkiho Kovalainena - díky většímu objemu peněženky svých sponzorů, podobně jako Sergio Pérez, jenž putoval ze Sauberu k McLarenu.

Na dotaz, jak dlouhou smlouvu s desátým týmem loňského šampionát podepsal, Pic pro Le Monde odpovídá: "Je to několikaletý kontrakt - nebudu u týmu jen jednu sezónu. O detailech však nemůžu hovořit."

K problematice potenciálně méně talentovaných platících jezdců uvádí: "Tohle je oblíbená otázka novinářů. Otevřeně: nemyslím si, že by tohle mohlo být jedinou věcí. Pilot dostává nabídku týmů díky své výkonnosti.

"Priorita je kladena na kvality jezdce, na rychlost  a závodní schopnosti. Teprve potom se pozornost věnuje sponzorům, takže by se s tímto faktorem mělo nakládat odlišně," pokračuje pilot Caterhamu.

pic
Loni Charles Pic hájil barvy konkurenční Marussie (foto: Marussia F1 Team)

Peníze však jsou podle něj v F1 samozřejmě důležité: "Je to součástí našeho sportu. F1 získala na popularitě v médiích a využívají ji velké společnosti, které chtějí propagovat své značky."

Caterham jméno Picova závodního kolegy zatím neoznámil, slíbil tak ale učinit před prezentací nového vozu CT03 v Jerezu 5. února.

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu