Itálie versus Německo: Briatore se přidává k Montezemolově kritice Schumachera

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Bývalý šéf týmů Formule 1 Flavio Briatore se přidal ke kritice, kterou na adresu výkonu Michaela Schumachera vyslovil prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Italům se nelíbilo, jakým způsobem svedl o svou pozici v poslední velké ceně sezóny Michael Schumacher se Sebastianem Vettelem. Vůz sedminásobného šampionát dokáže být pořádně široký, v tomto případě však se však zcela uklidil, jakoby jel o kolo zpět, a pustil mladšího krajana před sebe.

Vettelovi po úvodní kolizi byla v boji o titul každá pozice dobrá, nakonec Fernanda Alonsa, jenž dojel na druhém místě, v šampionátu porazil o tři body.

"Očekával jsem ze strany Michaela Schumachera poněkud odlišný poslední závod, protože je spojen s Ferrari prostřednictvím určitých výjimečných okamžiků a k němuž máme velmi blízko," uvedl minulý týden Montezemolo na oficiálních stránkách týmu.

schumacher - vettel
Spokojení Němci v cíli brazilského závodu: Michael Schumacher a Sebastian Vettel
(foto: Daimler AG)

Briatore, jenž kdysi šéfoval Benettonu, pro který získal Schumacher své první dva tituly v 90. letech, se rovněž pustil do svého bývalého jezdce: "Způsob, jakým se zachoval v Brazílii, nebyl dobrý. Chtěl, aby Red Bull porazil Ferrari."

"Jediný, kdo Ferrari pomohl, byl Webber," dodal na adresu Vettelova kolegy, kterého Briatore zastupuje. Australan byl v cíli Velké ceny Brazílie dříve než trojnásobný mistr světa.

 

Tip na video: Jak Vettelovi pomohl k titulu Kimi Räikkönen (SkySport TV)

Diskuze:

Počet příspěvků: 111 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu