Alonso: Tituly vás mezi nejlepší nezařadí. Co si o mě myslí v Německu, to mě nezajímá

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle Fernanda Alonsa se jednalo o "zázrak," že v letošní sezóně s Ferrari dokázal až do posledního závodu v Brazílii bojovat o titul, který nakonec získal Sebastian Vettel z Red Bullu. Jeho zisk však nestačí na to, aby někdo mohl být automaticky počítán mezi nejlepší piloty F1.

Španělovi nakonec scházely pouze tři body, přestože s Ferrari F2012 nedokázal vyhrát jedinou suchou kvalifikaci. Na špici startovního roštu svůj monopost dostal pouze za proměnlivého počasí v Silverstone a v Hockenheimu.

"Byl to zázrak závod po závodu vidět, co se nám podařilo. Odjel jsem nejlepší sezónu svého života a nyní už můžu myslet pouze na ten následující rok," prohlašuje Alonso.

"Dříve o mně lidé měli víceméně dobré mínění, ale nyní pozoruji zcela odlišnou úroveň respektu. Abyste ve Formuli 1 patřili k těm nejlepším, k tomu nestačí vyhrávat tituly. Musíte zvládat sezóny, jako byla ta, která právě skončila," zlehčuje pilot Ferrari Vettelův titul.

K jeho údajnému předjíždění pod žlutými vlajkami a následné žádosti o vysvětlení ze strany Ferrari Alonso vysvětluje: "Na Internetu se objevila spousta videoklipů a my jsme věděli, že naši fanoušci volají po vysvětlení, takže to bylo správné, že se Ferrari obrátilo na Federaci kvůli vysvětlení."

alonso
Alonso: "Odjel jsem nejlepší sezónu svého života" (foto: Scuderia Ferrari)

"Dostali jsme odpověď a myslím, že se teď vše uklidnilo. Abych byl upřímný, tak mě až tak nezajímá, co si o mě myslí v Německu nebo někde jinde. Vím, že lidé, které potkávám na ulici, se se mnou objímají a nazývají mě gladiátorem či samurajem," cituje Alonsa BBC.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu