Kovalainen přemýšlí o WRC - opustí F1?

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Budoucnost Heikkiho Kovalainena ve Formuli 1 je nejistá, proto zvažuje, co bude dělat dál. V úvahu podle něj přichází i rallye, konkrétně šampionát WRC.

Fin není platícím pilotem, místo toho pobírá u Caterhamu za své výkony plat. Tým v Brazílii oznámil uzavření víceleté smlouvy s Charlesem Picem, který s sebou přinese peníze, jméno druhého jezdce zatím nepotvrdil, a tak spekuluje se o tom, že na Heikkiho místo nezbyde možná ani přes to, že se Caterham v posledním závodě dostal na 10. místo mezi konstruktéry před Marusii.

"Mimo Formule 1 není moc věcí, které by mě zajímaly, ale rallye mezi ně patří. Někdy to považuji za trochu překvapivé, že jsem se dříve v životě nestal jezdcem rallye," popisuje pro wrc.com Kovalainen, s nímž přes jistá zlepšení za poslední tři roky nezískal ani jeden mistrovský bod.

"Když jsem vyrůstal, tak jsem měl spoustu příležitostí jezdit po lesních cestách, jako většina dětí ve Finsku, ale pak jsem objevil závodění na okruzích. Uvidíme, co bude příští rok. Mimo Formuli 1 však také existuje život," pokračuje finský jezdec.

Napodobil by tak svého krajana Kimiho Räikkönena, jenž si rovněž dal v letech 2010 a 2011 od F1 pauzu a závodil ve WRC. Kovalainen patří k několika málo lidem, kteří se stejnou technikou porazili krále rallye - Sebastiana Loeba. Stalo se tak při Závodě šampionů ve finále v roce 2004 s vozem Peugeot 307 WRC.

kovalainen
Heikki Kovalainen s Caterhamem CT01 v Suzuce (foto: Team Caterham F1)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu