Byl Alonso informován o kolizi Vettela a dalším průběhu závodu?

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Věděl Fernando Alonso o tom, co se po startu přihodilo jeho největšímu soupeři v boji o titul a jak se průběžně závod vyvíjí?

"Ano, ano, řekli mi, že měl smyk a že byl poslední," uvedl po závodě druhý muž šampionátu Alonso. "Ale nic to neznamenalo, protože podmínky byly tak těžké, že být poslední, 11. či 12. nebylo v tom čase žádné drama samozřejmě, bylo jen třeba zůstat chladný a zklidnit se."

"Závod probíhal a byla to velmi podivná situace, na trati velmi divné podmínky. Když byl Sebastian po smyku tak daleko, byl to samozřejmě pokyn ke zklidnění, protože jsme potřebovali na dráze udržet.

To je někdy tou nejobtížnější věcí. Nebylo to o časech na kolo, nebylo to o desetinách, bylo to zkrátka jen o přežití každého kola. Byla to tedy ta nejobtížnější věc v závodě," pokračuje Španěl, který na Vettela v konečném účtování ztrácí tři body.

Dále popírá, že by nechtěl být informován o průběhu závodu: "Neustále mi doplňovali nejnovější informace o pozicích našich soupeřů. Na počátku závodu kvůli šampionátu konstruktérů a také kvůli šampionátu jezdců. Poté, co Hamilton odstoupil, to bylo v šampionátu konstruktérů pro nás o něco snazší, takže jsme se soustředili na šampionát jezdců."

alonso
Fernando Alonso v průběhu Velké ceny Brazílie (foto: Scuderia Ferrari)

"Není k tomu opravdu co říct. Je dobré dostávat nějaké informace, protože někdy nevíte, jestli jste dostatečně rychlí nebo zda jste příliš pomalí, a když vidíte, že je vaše rychlost OK a soupeři bojují vzadu, poskytuje vám to dodatečnou motivaci," dodává Alonso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu