Cítí Webber, že s ním Red Bull zachází opravdu rovnocenně a ne jako s dvojkou?

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Není tajemstvím, že někteří lidé v Red Bull mají více v oblibě Sebastiana Vettela, který má v Brazílii na dosah třetí titul. Jak se v rakouském týmu cítí Mark Webber?

Na dotaz, zda opravdu cítí, že s ním zacházejí rovnocenně a ne jako s pilotem č. 2, Webber po delším přemýšlení pro F1 Racing odpovídá: "Ano."

"Jako tým jsme zde zažili neuvěřitelnou jízdu a úspěchy s oběma piloty, ačkoliv s dvěma tituly se jich více dočkal Sebastian. V roce 2010 to bylo mezi námi velmi, velmi těsné a mohlo se to ubírat oběma směry," vzpomíná pilot na sezónu, kdy měl k titulu velmi blízko.

"Myslím si však, že udržení výkonnosti je důležité v jakémkoliv týmu. Je na pilotovi, aby podával dobré výkony a tým pak stál za ním. Red Bull je týmem, kde jsem šťastný. Nezůstal bych s nimi, kdybych cítil, že bych neměl férovou šanci," uvádí Webber, který na počátku léta, kdy Felipe Massa podával bídné výkony, odmítnul nabídku Ferrari.

Australan se k nepříjemným okamžikům a detailům nechce vracet, s přístupem Red Bullu obecně je však spokojený: "Je to složitá otázka na úplné vysvětlení, aby si lidé udělali kompletní obrázek o všem, ale jsem zde šťastný."

vettel - webber
Letos Mark Webber se svým kolegou Sebastianem Vettelem pomohli Red Bullu k zisku třetího
konstruktérského titulu v řadě (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu