Marko: "Riskovat a vyhrát musí Alonso," obává se však o alternátory

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel je na nejlepší cestě k zisku třetího titulu mistra světa v řadě. Jak řekl konzultant týmu Red Bull, Helmut Marko, je to Vettelův soupeř Alonso, kdo musí riskovat vše a vyhrát. Ovšem alternátory mu nedávají spát...

Sebastian Vettel je ve velmi výhodné pozici. Náskok na druhého v pořadí, Fernanda Alonsa z Ferrari, činí třináct bodů, Němci tedy stačí k obhajobě mistrovského titulu a zároveň zisku třetího titulu v řadě čtvrté místo v posledním závodě v Brazílii, nehledě na umístění Španěla. 

"Alonso musí vyhrát," říká sebejistě Helmut Marko, bývalý závodník a v dlouhodobý konzultant Red Bullu. "On (Alonso) musí riskovat a vyhrát."

Vettel má na první pohled dobrou výchozí pozici pro zisk titulu, ale nesmíme zapomínat, že proti němu stojí Fernando Alonso, který, ač nemá k dispozici nejlepší auto, už v této sezoně několikrát dokázal, že umí s Ferrari F2012 až téměř zázraky.

Navíc, v Brazílii bývá často k vidění velmi zajímavý, až bláznivý závod, což ještě podporuje předpověď počasí. Pokud by pršelo, mohla by to být velmi zajímavá podívaná. A podle všeho je déšť velmi pravděpodobný.

"Jediným otazníkem je spolehlivost," přiznává Marko. To je jediná věc, které se Marko i Red Bull právem obávají - spolehlivost alternátorů od dodavatele motorů Renault, které už rakouskou stáj letos několikrát zradily. V Brazílii tým použije novější verzi, tak jako většina týmů s motory Renault už v Austinu. 


Vettel v Austinu dojel druhý. Teď mu stačí čtvrté místo ke třetímu titulu
Foto: Red Bull Racing

"Jsme připraveni nasadit novější verzi alternátoru," řekl brazilskému deníku Globe Esporte zástupce Renaultu, Remi Taffin. "Samozřejmě máme větší důvěru v něco, co už delší dobu provozujeme, ale není se čeho bát. Nový alternátor jsme testovali."

Vše tedy nasvědčuje tomu, že nás čeká velmi zajímavé finále této neobyčejně dramatické sezony.

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu