Force India má zájem o Kovalainena

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Budoucnost Heikkiho Kovalainena v Caterhamu je nejistá. Finský závodník by se přesto mohl posunout ve startovním poli nahoru.

Pozice Heikkiho Kovalainena v Caterhamu bude zřejmě záviset na výsledku týmu v Pohárech konstruktérů. Pokud skončí na současném 11. místě, přijde tak o mnoho peněz za desáté místo, na kterém je v současné době Marussia. 

Kovalainen je jeden z jezdců, kteří dostávají plat. Tým by mohl řešit díru v rozpočtu angažováním některého z platících pilotů. Horký kandidát na sedačku v Caterhamu je Holanďan Giedo van der Garde, spekuluje se také o Charlesu Picovi.

Caterham by však nemusel být jedinou možností pro Kovalainena. Zástupce šéfa týmu Force India Robert Fernley potvrdil v rozhovoru pro finskou televizi MTV3 zájem o finského jezdce: "Heikki je skvělý závodník. Bylo by špatné říkat, že o něm neuvažujeme."

Force India stále hledá náhradu za Nica Hülkenberga, který pro příští sezónu podepsal smlouvu se Sauberem. Kovalainen je jedním z kandidátů na pozici pilota u Force Indie na příští rok.

Na otázku, kolik jmen má Force India v hledáčku Robert Fernley odpověděl: "Více než dva a méně než deset." Kromě Kovalainena jsou s Force Indií spojování také Adrian Sutil, Jaime Alguersuari, Sebastian Buemi, nebo Brunno Senna.


Nahradí odcházející Hülkenberga Kovalainen? (foto: Sahara Force India F1 Team)

Force India také dává přednost výkonům pilota před množstvím peněz, které sebou přinese. To by mohlo pozici Kovalainena ještě posílit.

Skotský pilot Paul di Resta také ještě nebyl oficiálně potvrzen pro příští rok. Zatím vše nasvědčuje tomu, že by si sedačku mohl udržet, ale v posledních několika závodech bývá ve stínu svého týmového kolegy Nica Hülkenberga.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu