Kdo byl pro Kimiho větším soupeřem: Fernando nebo safety car?

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen se včera dočkal sladkého prvního vítězství po svém návratu do Formule 1. Po zdařilém startu to však neměl jednoduché, dvakrát ho o náskok připravil výjezd zpomalovacího vozidla.

V závěru závodu na něj zle dotíral i Fernando Alonso, který bojuje o titul se Sebastianem Vettelem. Nakonec s náskokem pouhých 0,852 s uhájil vítězství, k němuž položil základ hned v úvodu, kdy se do první zatáčky dostal před dva soupeře a zavěsil se za vedoucího Lewise Hamiltona, který později kvůli selhání palivového čerpadla odstoupil.

"Myslím, že jsme už dříve měli velmi dobré starty, ale ve srovnání s ostatními se dle našich měřítek jednalo o úplně normální start. Podařilo se mi předjet Marka a Maldonada ještě před zařazením druhého rychlostního stupně," říká Kimi, který nikterak svůj výkon na startu nepřeceňuje, jak u něj bývá zvykem.

"Měl jsem velmi dobrý start v zahřívacím kole, takže jsem věděl, že to bude dobré. Bylo to našim cílem: pokusit se o dobrý start. Podařilo se nám to, což bylo klíčem k našemu dnešnímu vítězství," popisuje pilot Lotusu.

raikkonen win
Kimi Räikkönen jako první protíná cílovou pásku v Abú Zabí (foto: Lotus F1 Team)

V závodě ho však dvakrát zpomalovací vozidlo připravilo o náskok před jezdci za ním, proto byl novináři dotázán, zda ho považoval za většího soupeře než druhého Alonso s Ferrari. "Na safety car jsme samozřejmě dopláceli více než ostatní. Měli jsme slušné vedení a pak nic, hned dvakrát. Poprvé byl před námi ještě Hamilton, ale rozhodně nám dnes nepomohl," odpověděl Kimi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu