Toro Rosso potvrzuje pro sezónu 2013 Ricciarda i Vergneho

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Stáj Toro Rosso potvrdila, že i příští rok za ní budou do velkých cen nastupovat současní piloti: Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

Vergne letos ve své první sezóně v F1 zatím získal 12 bodů a patří mu v šampionátu 17. pozice, za ním je Ricciardo, jenž má na svém kontě o tři body méně. Oba jsou dnešním oznámením pochopitelně velmi potěšení.

"Mám z této skvělé zprávy opravdu radost. Děkuji Toro Rosso a děkuji Red Bullu, který mě podporoval od počátku mé kariéry. Jakožto pro nováčka to byla náročná sezóna, hodně jsem se naučil. Děkuji za podporu a skvělý vztah, který si užívám se všemi kluky," popisuje Vergne.

Cítím se teď mnohem silnější a vím, že jsem se stal v průběhu sezóny lepším pilotem. Opravdu tomuto týmu věřím a s veškerými zkušenostmi, které jsem získal, a vzhledem k plánům týmu pro příští rok, si myslím, že se v roce 2013 můžeme těšit na velké věci s útokem po celou dobu," dodává francouzský jezdec.

vergne
Vysmátý Jean-Eric Vergne (foto: Scuderia Toro Rosso)

Ricciardo, jenž debutoval již o rok dříve s HRT, komentuje: "Jsem opravdu rozradostněn tím, že budu pokračovat se Scuderií Toro Rosso další sezónu a chtěl bych týmu a Red Bullu poděkovat. Před příštím rokem máme velká očekávání a já jsem připraven a toužím po jejich naplnění.

Cítím, že jsem jako pilot vyrostl a dospěl. Můj přístup k technické stránce sportu se letos také vyvinul, proto si jsem jistý, že mi to pomůže v mé druhé sezóně s Toro Rosso. Zažíváme celkem těžkou sezónu, ale přesto jsem si vždy užíval dobrého vztahu se všemi kluky a těší mě pomyšlení na další rok spolupráce s nimi," říká Australan.

toro rosso
Společný snímek z prezentace letošního vozu STR7 (foto: Scuderia Toro Rosso)

Šéf týmu Franz Tost ke svému jezdeckému složení uvádí: "Oba piloti v této sezóně odvádějí dobrou práci. Když se k nám Daniel připojil, již měl na svém kontě několik velkých cen, takže jeho zpětná vazba a zkušenosti byly obzvlášť užitečné, zatímco Jean-Eric zrychlil, byť se často musel vypořádávat s okruhy, které nikdy dříve neviděl.

Po letní přestávce získali oba jezdci další body a na všechny v týmu zapůsobili svou vyspělostí při práci s inženýry a svým závodním uměním na dráze. V příštích měsících uděláme maximum, abychom pro rok 2013 postavili auto, které jim umožní předvést jejich talent."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu