Caterham zrychlí v Abú Zabí díky úpravě bočnic a Coanda výfuků až o 0,4 sekundy

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Caterham jede do Abú Zabí s nadějí, že se mu podaří dále stáhnout velký náskok zavedených týmů před sebou. Jaké novinky chystá?

Tým dále usilovně pokračuje ve vývoji vozu CT01 a novinky plánuje pro každý ze zbývajících tří závodů sezóny 2012. O tomto víkendu na okruhu Jas Marina hodlá nasadit velké novinky a po několika závodech učinit znatelnější pokrok.

Jaká vylepšení se na voze objeví? Přepracované Coanda výfuky ukryté v nových bočnicích, nové brzdové kanálky a drobné úpravy podlahy, difuzoru a předního křídla. Caterham očekává, že nové díly zrychlí o tři až čtyři desetiny na kolo.

V pátek dá ve voze Vitalije Petrova opět příležitost Giedovi van der Gardemu, který trať v Abú Zabí již zná a očekává, že na ní ujede obvyklých 20 - 25 kol. Na nádherný okruh na Středním východě se těší i závodní pilot Heikki Kovalainen.

kovalainen
Heikki Kovalainen po zastávce v boxech v Indii (foto: Team Caterham F1)

"Protože rodiče mé přítelkyně nyní žijí v Abú Zabí, strávili jsme zde letos celkem dost času. Jedná se také dobré místo o závody i pro trávení času mezi velkými cenami. Počasí usnadňuje trénink a nachází se zde také několik dobrých golfových hřišť, kde může dále pracovat na snižování mého handicapu, proto tam opravdu rád jezdím," uvádí Kovalainen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu