McLaren Pérezovy chyby z posledních závodů nevzrušují

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

V McLarenu se nijak neděsí úpadku formy, která, jak se zdá, postihla Sergia Péreze. Ten se k týmu připojí příští sezonu a šéf McLarenu uvedl, že se mladý Mexičan stále ještě učí.

Sergio Pérez se svým Sauberem v letošní sezoně předvedl pár skvělých výkonů a třikrát se objevil na stupních vítězů. V posledních třech závodech však nedokázal získat jediný bod. Udělal několik chyb, zapojil se do některých incidentů a od Velké ceny Singapuru nebodoval.

Závod v Japonsku pro něj skončil po pokusu předjet McLaren Lewise Hamiltona, v Koreji se zapletl do nehody po startu a v Indii odstoupil kvůli defektu pneumatiky, který byl důsledkem kolize s Danielem Ricciardem.

Martin Whitmarsh se však ničeho neobává a trvá na tom, že dvaadvacetiletý Mexičan se zatím stále učí. "Je mladý a nechává se strhnout. Což může být dobré, ale i špatné. Myslím, že odvedl fantastickou práci, aby se dostal v kvalifikaci tak vysoko," okomentoval šéf McLarenu Pérezovo osmé místo na startu minulého závodu.

"Má rychlost, chce se dostat nahoru a vyhrávat. Ale pokud by se ve svých dvaadvaceti neměl co učit, bylo by tam něco špatně. Moc času jsem s ním nestrávil, ale jak jsem ho zatím poznal, zjistil jsem, že je velmi inteligentní a ambiciózní. A v současné chvíli má tu správnou úroveň skromnosti. Pokud ho máme proměnit v šampiona, kus z ní po cestě ztratí," cituje Whitmarshe Total.f1.

Prozradil také, že se zřejmě budou snažit přesvědčit Sauber, aby Péreze propustili co nejdříve a on tak mohl začít pracovat pro tým z Wokingu. V současné chvíli to až do 1. ledna, kdy mu končí smlouva, není možné.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu