Rosberg: Doháníme McLaren

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Pilot Mercedesu Nico Rosberg věří, že jeho tým stahuje náskok svého rivala.

Německý tým v Koreji nezískal ani bod. Nico Rosberg musel odstoupit po kolizi v prvním kole, kdy do něj narazil Kamuj Kobajaši a prorazil mu chladič. Michael Schumacher měl problémy s ovladatelností svého vozu a dojel na 13. místě.

"Auto je teď dobré. Měli jsme nějaká vylepšení v Japonsku a také v Koreji. Hlavně v porovnání s McLarenem si myslím, že trochu přibližujeme," věří Rosberg

"Těžko říct, kde bychom v závodě skončili. Michael dost ztrácel a nevypadalo to dobře. Musíme se podívat na to, proč to tak bylo. Jinak jsme udělali krok dopředu," dodal Němec k závodu v Koreji.

Rosberg také poukázal na problémy udržet pneumatiky dostatečně zahřáté: "Možná poklesly teploty, protože bylo pozdější odpoledne. Pneumatiky vychladly a přední se hodně drolily. Jejich vlastnosti se mění velmi rychle, je to problém."


Nico Rosberg v Koreji těsně před odstavením svého vozu v 2. kole (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Rosberg po kolizi s Kamujem Kobajašim nedokončil již v druhý závod po sobě. V Japonsku se připletl do incidentu, který způsobil Romain Grosjean

"Poslední dva víkendy byly špatné. Je hrozné vypadnout hned v prvním kole. Je tu skupinka jezdců, kteří na to tlačí příliš a zbytečně riskují. Myslím si, že se potřebují trochu uklidnit a vychladnout," uzavřel pilot Mercedesu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu