Whitmarsh: McLaren se ještě nevzdává

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh odmítá po neúspěšném víkendu v Koreji vhodit ručník do ringu.

Zatímco Lewis Hamilton už připustil, že boj o titul je pro něj v letošním roce ztracen, Martin Whitmarsh se zatím nevzdává.

Na otázku Autosportu ohledně šancí McLarenu ve zbývajících závodech šampionátu Whitmarsh poznamenal: „Odpověď je neskutečně obtížná. Ale to, jak se Lewis nevzdal v Koreji, by mělo být pro náš tým inspirací,“ poukázal Whitmarsh na Hamiltonův bojovný výkon v posledním závodě, kdy Brit přes defekt stabilizátoru zadní nápravy dovlekl svůj McLaren na desáté místo v cíli.

Přestože Hamilton se po skončení sezóny s týmem rozloučí, v Koreji nechal na trati všechno a dočkal se i ocenění ze strany svého šéfa: „Míra nasazení, odevzdání se a absolutního ryzího odhodlání kvůli tomu, aby získal jeden bod – nevím o žádném jiném získaném bodu, který by v sobě obsahoval více potu, obětavosti a úsilí."

Bylo to neuvěřitelné,“ nešetřil Whitmarsh komplimenty na Hamiltonovu adresu. „Musíme si z toho vzít nějaká pozitiva. Není tady toho moc, co bychom si mohli vzít jako pozitivum, ale jeho jízda byla opravdu skvělá a jsem na něj neskutečně pyšný, což jsem mu i řekl.

hamilton
Lewis Hamilton v Koreji (foto: McLaren Mercedes)

McLaren musí v posledních závodech podle Whitmarshe opět nasadit všechny síly. „Půjdeme vybojovat poslední čtyři závody. Můžeme tyhle čtyři závody vyhrát a to je vše, o co se můžeme pokusit a co uděláme. V motoristickém sportu máte dobré a špatné dny, ale nemůžu si vzpomenout, že by to někdy šlo hůř než tentokrát.“

„Ale myslím, že McLaren je houževnatý tým a musíme zajistit, že cestou do Indie necháme všechny potíže za sebou a že problémy se spolehlivostí budou vyřešeny,“
dodal Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu