Montezemolo po Suzuce: Ferrari má šampionát stále ve svých rukou

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Velká cena Japonska byla pro Ferrari zklamáním a to nehledě na druhé místo Felipeho Massy, který se na pódiu objevil po téměř dvou letech. Kolize na startu a nedokončení závodu Fernanda Alonsa však bylo pro tým z Maranella hořkou pilulkou. Prezident italské stáje Luca Di Montezemolo ale upozorňuje, že se rozhodně nevzdávají.

Bezchybný víkend Sebastiana Vettela v Japonsku a jeho dominantní vítězství znamenalo, že obhájce titulu už na dosavadního lídra tabulky Fernanda Alonsa ztrácí pouhé čtyři body. Vzhledem k současné formě Red Bullu se tak Němec rázem stal hlavním adeptem na zisk letošního titulu mistra světa.

Prezident Ferrari Luca Di Montezemolo se však na oficiálních stránkách italského týmu nechal slyšet, že ještě zdaleka neházejí flintu do žita. 

"V takových chvílích chci vidět Ferrari, které znám. Tým soustředěný a držící své nervy na uzdě. Brzy si promluvím s Fernandem a chci ho motivovat do dalších pěti závodů. Očekávám, že do toho tým dá všechno. Včerejší druhé místo Felipeho bylo důležité v této závěrečné části šampionátu. Očekávám od našich inženýrů velký pokrok, který mnohokrát prokázali a jsme si plně vědomi toho, že letošní šampionát je stále v našich rukou," uvedl. 

Dal také jasně najevo, že z nepovedeného víkendu v Japonsku viní Kimiho Räikkönena. "Víme, že se můžeme spolehnout na nejsilnějšího jezdce a je to jen chyba ostatních, která ho ve Spa a nyní v Suzuce, stála pohodlné vedení v tabulce šampionátu," upozornil na incident po startu.

Tým také připomněl žluté vlajky při japonské kvalifikaci, které pro ně přišly v tu nejméně vhodnou dobu. "V tomto sportu, stejně jako v životě, se kola otáčejí a na to nezapomínejme. Nám to poslední dobou moc pozitivně nevycházelo, ale stačí málo a vše může být jinak," okomentoval situaci Montezemolo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu