Američan Rossi má silného sponzora a do F1 chce v roce 2014, ne-li dříve

Rossi, Alexander

Rossi, Alexander | foto: Caterham F1 Team

Alexander Rossi má o své budoucnosti poměrně jasno, do formule 1 chce vstoupit v roce 2014, ne-li dříve. Američan je v prvním roce svého pětiletého kontraktu s týmem Caterham Tonyho Fernandese a po GP Španělska jej čeká další páteční trénink, v GP USA určitě.

Za dvacetiletým Rossim stojí silná společnost General Electric, takže o peníze je postaráno a teď zbývá najít tu vhodnou příležitost ke vstupu do F1. „Pětiletý kontrakt mi určitě pomůže dosáhnout mých cílů ve formuli 1,“ říká Rossi, který si je ovšem vědom omezených možností. „V F1 je skrovný počet sedaček, takže i s penězi na závodění je těžké říci, zdali se na start postavím příští, nebo přespříští rok.“

Alexander Rossi kromě povinností v Caterham F1 zvládá i závodění ve Formuli Renault 3.5 litru. V loňském roce skončil s dvěmi vítězstvími na celkovém třetím místě. Letos se mu příliš nedaří a zatím zůstává bez prvenství, byť hvězdné výkony mu nechybí. Například start z posledního místa a pátá pozice v cíli.

Rossi si první páteční trénink užil v Grand Prix Španělska, kde mu byl týmovým kolegou na dráze Heiki Kovalainen. „Měl jsem 90 minut jezdit se šesti šampióny, byl to nejlepší den v mém životě,“ přiznal Rossi. 

Příležitost pátečního závodníka si do konce sezóny ještě zopakuje. Možná ho uvidíme už v Singapuru, možná až v Austinu, kde se jako domácí jezdec nepochybně představí pátečním divákům.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu