Josef Král nesehnal po vítězství ve Spa peníze na start v Monze

Král, Josef

Král, Josef | foto: www.josefkral.cz

Josef Král to v letošní sezóně nemá lehké. Vůbec se mu nedaří a týmový kolega Johnny Cecotto Jr. je zpravidla tím rychlejším závodníkem týmu Addax. To ovšem neplatilo ve Spa, kde Král exceloval. V podobném duchu však na Monze pokračovat nebude, v týmu jej nahradí Jake Rosenzweig.

 

Josef Král bude nahrazen již podruhé v sezóně. Poprvé si musel dát nucenou pauzu v Bahrajnu, kde jej vystřídal Španěl Dani Clos. Král se poté vrátil na první evropský závod v Barceloně.

Důvodem ztráty sedačky jsou finanční potíže, resp. nedostatek peněz. Josef Král, týmový kolega Johnny Cecotto Jr. a řada dalších závodníků si za starty v GP2 platí a pokud jezdec nemá podporu nadnárodních společností, je pro něj těžké sehnat potřebný rozpočet. 

Josef Král tak nesehnal další finance potřebné ke startu na Monze a tým Addax jej vyměnil za Rosenzweige. Nezapomínejme, že i týmy musí ve velmi drahé GP2 z něčeho žít.

Jake Rosenzweig startuje v šampionátu Formule Renault 3.5 litru, ale letos se mu vůbec nedaří. Z devíti podniků absolvoval jen šest a v průběžném pořadí drží 20. místo.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu