Räikkönen: Postartovní kolize jsou součástí sportu

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen věří, že incidenty po startech velkých cen jsou nevyhnutelné a to i když FIA zasáhne proti závodnímu stylu ve Formuli 1.

Kimi Räikkönen se domnívá, že i když komisaři zpřísní penalizace a budou se tak snažit piloty zklidnit, stále na startech závodů budou kolize.

"Nehody se stávají, je to součást tohoto sportu. Někdy se jim můžete vyhnout, ale není to nic, co byste mohli změnit. Věci se mohou pokazit, i když nebudete agresivní nebo se tomu budete snažit vyhnout," uvedl Fin.

Podle něj za to může složitost a nedostatek předjíždění ve Formuli 1. "Snažíme se získat pozice na startu, protože to je to nejjednodušší místo, kde můžete předjíždět. Bohužel během závodu je těžké dostat se před někoho, a proto vám získané pozice na startu zjednoduší život," nechal se slyšet.

Domnívá se také, že na tým nebude mít žádný velký vliv fakt, že za něj místo Romaina Grosjeana, který byl komisaři ze závodu vyloučen, pojede jejich třetí pilot Jérome D´Ambrosio. "Je to náš testovací pilot, minimálně jeden den v autě seděl a zná tým," komentoval situaci pilot Lotusu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu