Maldonado vlivem častých trestů přiznává, že bude muset změnit svůj přístup k závodění

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Vzhledem k zákazu startu Romaina Grosjeana za způsobení nehody v první zatáčce na okruhu ve Spa se Pastor Maldonado svých dalších návštěv sportovních komisařů obává.

Pastor Maldonado nastoupí do závodu v Monze se dvěma penalizacemi - ulitému startu ve Spa a kolizi s Timem Glockem po restartu závodu. A pokračuje tak jeho řada trestů, které Venezuelan dostal za kolize s Hamiltonem, Pérezem či Di Restou.

"Byl jsem celkem často penalizován a musím udělat něco jinak, abych se komisařům vyhnul. Udělám vše, co bude v mých silách, abych se opět neocitl  v jejich kanceláři a získal body," uvedl.

"Někdy jsem tam byl kvůli malým kolizím, takže se musím vyhnout všemu. Zároveň se ale budu snažit jet naplno a získat pro sebe a tým dobrý výsledek. Co se stalo, se stalo a my se musíme zaměřit na další závody," cituje Maldonada Autosport.

Dodal, že je možná někdy příliš agresivní, ale je to prý jedna z jeho charakteristik, a každý to ví. Nemyslí si ale, že všechny penalizace byly ovlivněny právě tím.

"Některé byly kvůli jiným hloupým věcem. Ale teď mám řešení ve svých rukou. Jsem konkurenceschopný, cítím se v dobré formě a všem jsem ve Spa ukázal, že jsem po pauze rychlý," nechal se slyšet.

Je však přesvědčen, že může začít znovu a zajet dobré závody, protože každý pilot prý může mít špatné období.


Maldonado hodlá být v soubojích opatrnější (foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu