Massa chválí neuvěřitelného Alonsa, své výkony omlouvá smůlou

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa vysekl v Belgii poklonu svému týmovému kolegovi Fernandovi Alonsovi. Jeho první polovinu sezóny označil za "dokonalou."

Španěl dosud vyhrál tři z 11 závodů a se 40bodovým náskokem vede šampionát. Podle Massy se mu podařilo dostat z Ferrari F2012 maximum.

"Fernando měl neuvěřitelnou první část šampionátu. Odvedl fantastickou práci. I na tratích, kde jsme neměli konkurenceschopné auto, dokázal finišovat na lepší pozici, než měl," chválí svého kolegu Massa.

S vozem, který jsme na některých tratích měli, odvedl perfektní práci. Na některých okruzích jsme měli dobré auto, ale on prožil dokonalou úvodní část sezóny," pokračuje Brazilec, který by chtěl být ve zbývajících závodech Alonsovi výkonnostně blíže.

"Mě se v mnoha, v mnoha závodech něco přihodilo, takže jsem nemohl dojet do cíle na očekávaném místě. Nyní se potřebuji soustředit na to, abych se ubíral stejným směrem, jako Fernando. To je jediná věc, na kterou se těším."

massa
Felipe Massa následuje Fernanda Alonsa z boxů (foto: Scuderia Ferrari)

"Doufám, že naše auto bude konkurenceschopnější než v Maďarsku, nejen zde, ale až do konce šampionátu. V Montrealu jsme měli dobrý vůz, takže snad bude dobrý i tady. V Montrealu nemáte rychlé zatáčky, tady však jsou, normálně však v nich máme dobré auto," dodává Massa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu