Haug: Snížení nákladů je pro F1 životně důležité

Haug, Norbert

Haug, Norbert | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf oddělení motorsportu Mercedesu, Norbert Haug, upozorňuje týmy na to, že pro F1 je životně důležité, aby se podařilo snížit náklady.

FIA dala týmům čas do 24. července, aby předložily návrh na nové úpravy pravidel, které by stlačily velmi vysoké náklady, pojící se s tímto sportem, dolů. Podle Norberta Hauga je velmi důležité, aby k tomuto došlo.

Týmy se ale stále nemohou shodnout na některých podrobnostech. Proto není jisté, jestli se vůbec během tohoto měsíce na něčem dohodnou.

"Je to pro přežití F1 životně důležité," říká Haug. "Nemůžete pořád jenom utrácet. Jen se na to podívejte. V roce 2005 jsme utratili třikrát víc, než za celou sezonu 2010. Ať to budou motory, aerodynamika nebo cokoliv jiného, je důležité, aby se na něčem ušetřilo.

Je tu hodně nápadů, ale potřebujeme konkrétní řešení. Musí to schválit FIA a musí o tom vědět také FOM, pokud chceme, aby bylo na startovním roštu stále deset a více týmů. Musíme mít závazná pravidla. Toto není politické stanovisko Mercedesu. Tohle jde od mého srdce. Tak to cítím."


Ross Brawn a Norbert Haug v Austrálii 2011
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu