Maldonado: Letošním pneumatikám už dobře rozumím

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado tvrdí, že letošní specifikaci Pirelli P-Zero rozumí mnohem lépe než té, kterou měl k dispozici během loňského roku.

V letošní sezoně byly pneumatiky příčinou mnoha zajímavých situací. Týmy ani samotní jezdci jim totiž stále pořádně nerozumí. Vítěz letošní Velké ceny Španělska, Venezuelan Pastor Maldonado, ale tvrdí, že už si na ně zvykl. 

"Myslím, že rozumím pneumatikám velmi dobře," tvrdí pilot Williamsu. "I když se od loňských dost změnily, rozumím jim mnohem lépe. Vím přesně, co mám dělat, abych je přiměl správně fungovat. Jak se o ně během závodu starat, aby co nejdéle vydržely. Vždy se snažím zlepšovat se, ale momentálně je situace mezi mnou, mým autem a pneumatikami velmi dobrá."

"Pneumatiky pracují ve velmi malém teplotním rozmezí. Jak se dostanete mimo něj, jste mimo," vysvětluje Maldonado. "Poskládat dobré kolo je velmi složité, a rozestupy mezi jezdci tak malé... Ztratíte dvě desetiny vteřiny a dostat se do top 10 je velmi složité. Proto jsme na porozumění a práci s pneumatikami velmi tvrdě pracovali."


Pastor Maldonado ve Valencii
(Foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu