Rosberg: Mercedes je přes zaváhání v Kanadě stále ve hře o titul

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg je stále přesvědčen o schopnosti Mercedesu zasáhnout do boje o titul. A to navzdory neúspěšné Grand Prix Kanady, kde nedokázal držet krok se špičkou.

Šesté místo v Montrealu úsměv na Rosbergově tváři nevykouzlilo. Ostatně celý víkend neprobíhal zrovna podle představ. V posledním tréninku skoro nejezdil, což se projevilo na výkonu v kvalifikaci. V závodě se potom snažil vytěžit maximum.

„Pořád je to dobrá porce bodů, navíc za posledních pět závodů jsem spolu s Vettelem získal největší počet bodů,“ vysvětluje celkově pátý Rosberg s 21 bodovou ztrátou na vedoucího Hamiltona.

Skóre za posledních pět závodů podle Rosberga ukazuje stabilitu ve výsledcích a není důvod pochybovat o ztrátě kontaktu s širokou špičkou startovního pole. Jediným choulostivým místem Mercedesu jsou pneumatiky, které Rosberg stále ještě nedokáže dostat pod kontrolu.

„Byli to převážně jezdci s jedno-zastávkovou strategií, kteří mě v závěru závodu předjeli. Už tím, že dokázali správně pracovat s pneumatikami, měli lepší strategii než já,“ dušoval se Rosberg. „Náš vůz by jednu zastávku nezvládl, tudíž v této oblasti budeme muset zapracovat.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu