Ecclestone: Závod v New Jersey v nejistotě, organizátoři neplní termíny

gp usa

gp usa | foto: wallpaperweb.org

Kolem prvního závodu Formule 1 v ulicích New Jersey, který se měl jet naproti newyorkského Manhattanu již příští rok, přibývají otazníky.

Bernie Ecclestone odhalil, že pořadatelé nestíhají plnit termíny. Okruh měl vést ulicemi přilehlých měst West New York a Weehawken ve státě New Jersey a s velkou slávou byl prezentován minulý rok v prosinci.

Od té doby však pokroky nepřibývají. Sám Ecclestone říká: "Nevím, co se děje. Doufám, že bude všechno OK. Interně řeší věci s některými ze svých fondů. Pokud budou pro rok 2013 připraveni, pak se tam pojede."

Připouští ale, že přípravy nabírají zpoždění a organizátoři musí platit penále: "Čekáme na souhlas různých smluvních stran. Mají zpoždění." Závod má na starosti manažer amerického fondu Leo Hindery, který již dříve potvrdil, že projekt nebude financován z veřejných financí. Konkrétní sponzory však nejmenoval.

Mluvčí pořadatelů však odmítl detaily o kontraktu s Ecclestonem komentovat, pouze uvedl: "Připravujeme závod na červen 2013 a veškeré inženýrské a stavební práce pokračují přesně podle plánu. Máme silný manažerský tým, velkou podporu ze se strany New Jersey, New York City a místních komunit. Pevně věříme, že Velká cena Ameriky 2013 bude skvělým podnikem."

new_jersey_f1
Plán závodního okruhu v New Yorku, jak jej připravuje Herman Tilke

(pro zvětšení klikněte)

Městský okruh v New Jersey by měl po nově budované trati v Austinu hostit další závod na americkém kontinentě. Velká cena Spojených států se v Texasu pojede již letos - 18. listopadu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu