Hamilton očekává v Barceloně otevřenou bitvu, s lepším vozem doufá ve vítězství

Mateschitz, Dietrich

Mateschitz, Dietrich | foto: McLaren

Bitva o vítězství ve Velké ceně Španělska bude podle Lewise Hamiltona široce otevřena, bez šance nebude samozřejmě ani jeho McLaren.

"Naše výkonnost v Barceloně během zimních testů vypadala slibně - ale forma se v této sezóně stále velmi obtížně odhaduje, takže je těžké předpovědět, kdo bude příští víkend na čele," uvádí Hamilton, který zde loni dojel po těsném souboji se Sebastianem Vettelem těsně druhý.

"Loni jsme zde nicméně zažili skvělý závod - tlačil jsem na Sebastiana celou dobu až do cíle. Myslím, že letos máme ve srovnání s minulým rokem silnější auto, takže doufám v další povedený závod."

Pilot McLarenu v Barceloně loni doplatil na příliš krátké převody, které mu neumožnily předjet na rovince Vettela ani s využitím DRS. Letos bude podle Hamiltona předjíždění opět obtížné, což může zkomplikovat pneumatikové strategie a vyvážení mezi kvalifikační a závodní formou.

"Bude zajímavé sledovat, jak snadné bude letos předjíždění. Zde to vždy bylo obtížné, na což jsem ostatně přišel loni, ale opravdu doufám, že kombinace DRS a KERSu to o něco ulehčí," vysvětluje druhý muž letošního šampionátu.


Lewis Hamilton v Bahrajnu (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Jeho šéf Martin Whitmarsh očekává, že Barcelona poskytne realističtější obrázek toho, jak by se mohl vyvíjet zbytek sezóny: "Barcelona by všem týmům měla lépe objasnit, jak se chovají pneumatiky v typických evropských závodních podmínkách. Stále se však bude hodně co učit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu