Kovalainen: V čem je Alonso výjimečný

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Heikki Kovalainen hovoří o silných stránkách Fernanda Alonsa, kterého by si společně s Jensonem Buttonem vybral do svého týmu ve Formuli 1.

"Nevěřím, že by byl Fernando Alonso nejlepším jezdcem - nikoho z pilotů nepovažuji za nejlepšího. Všichni musí být poraženi a každý seriózní pilot musí tento pohled přijmout. Mohl by být druhým nejlepším," soudí Kovalainen.

V čem je podle něj Alonso výjimečný? "Má spoustu zkušeností, a když jsem byl jeho týmovým kolegou, bylo jasné, že je velmi rychlým, přirozeně talentovaným pilotem.

Je pracovitý a velmi dobrý v nastavování svého vozu - možná je v tom lepší než kterýkoliv jiný jezdec, který kdy byl mým týmovým kolegou," pokračuje Kovalainen, který před přestupem k Lotusu závodil společně i s Lewisem Hamiltonem za McLaren.

Co současný pilot Caterhamu během společného působení pochytil od Alonsa? "Je velmi dobrý v tom, že z týmu a ze skupiny lidí, s níž pracuje, dokáže dostat maximum. To je něco, co jsem se od něj jakožto jeho týmový kolega naučil."


Fernando Alonso (vlevo) s Hekkim Kovalainenem
(foto: Team Caterham F1)

Pokud by měl ve Formuli 1 vést svůj tým, na Španěla by nezapomněl: "Najal bych Alonsa, ale druhá volba by byla obtížná... možná bych si vybral Jensona Buttona. Jako tým by dobře fungovali a Jenson je dostatečně vyspělý na to, aby s Fernandem dokázal spolupracovat."

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu