Většina týmů souhlasí s novou Concordskou smlouvou

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone, šéf F1, prohlásil, že většina týmu bude s Formulí 1 svázána i po roce 2012.

V oficiálním prohlášení, které bylo zveřejněno na jeho oficiálních stránkách, stojí, že většina stájí současného pole F1 (včetně Ferrari, McLarenu a Red Bullu) souhlasila s novou Concordskou smlouvou. "Jsem velmi potěšen tím, že mohu oznámit, že se nám po obchodní stránce podařilo dosáhnout dohody s většinou týmů ze současného startovního pole, podle níž budou v F1 působit i po vypršení aktuální Concordské smlouvy. Ta vyprší na konci roku 2012," píše ve svém prohlášení Ecclestone.

Tato zpráva přichází po týdnu spekulací, podle kterých Ecclestone nabídl týmům smlouvu, která bude zvýhodňovat Ferrari a Red Bull po finanční stránce a navíc jim zajistí jistou kontrolu nad tímto sportem, protože by se stali vlastníky části akcií, pokud by se F1 vydala na burzu. Podle Autosportu však zatím žádný tým novou smlouvu ještě nepodepsal.

Kromě třech zmíněných týmů je mezi týmy, které s novou smlouvou souhlasily, také Sauber (ten to i potvrdil) a má se za to, že nechybí ani Toro Rosso. Šéf Ferrari, Stefano Domenicali, v Austrálii řekl: "Myslím, že mohu potvrdit, že o nové smlouvě jednáme. Podle mého se tyto diskuse ubírají správným směrem. Ale momentálně toho nic moc víc, co bych mohl říci, není."


Šéf Red Bullu, Christian Horner, dodává: "Jednáme o podobě budoucí Concordské dohodě. Pracujeme na ní s FOM, chceme smlouvu, která nám zajistí  budoucnost. Podle mě jednání probíhají velmi rozumně a brzy uvidíme."

Samotný Bernie Ecclestone musel na poslední chvíli zrušit svoji návštěvu GP Malajsie, ale ještě před startem sezony v Melbourne řekl, že chce novou dohodu podepsat co nejdřív to bude možné. "Nechci to nijak brzdit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu