Maldonado: Williams je rychlejší než Ferrari

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Williams je podle závodního jezdce Pastora Maldonada momentálně rychlejší než Ferrari a na Red Bull s McLarenem mu moc neschází.

"Příští víkend v Malajsii bude zajímavý pro všechny. McLaren a Red Bull se zdají být silnými, ale my o moc nezaostáváme," popisuje Maldonado, který havaroval jízdě v těsném závěsu za pátým Fernandem Alonsem v posledním kole.

"Byl jsem těsně za Webberem v prvním a ve druhém stintu - o něco rychlejší v prvním, ale trochu pomalejší ve druhém. Takže na to máme. Myslím, že jsme rychlejší než Ferrari, a také rychlejší než Sauber a Force India."

Ačkoliv po své havárii a po incidentu Bruna Senny s Felipem Massou (více zde) odjíždí Williams z Austrálie bez bodu, jeho výkonnost byla pro tým povzbuzením.

"Tým si věří. Potřebujeme nějaké body, ale zároveň jsme nyní uvolněnější, protože jsme odvedli hodně dobrou práci. Tak jsme se snažili, aby toto auto bylo konkurenceschopnější! Myslím, že všichni jsou naší rychlostí překvapeni, ještě více tou závodní než kvalifikační."

maldonado
Pastor Maldonado ve Velké ceně Austrálie (foto: Williams F1 Team)

"A my se navíc můžeme ještě více zlepšit. Myslím, že pro začátek sezóny máme dost dobrý základ, ale to mě nepřekvapuje. Auto se zdálo být konzistentní a rychlé už při testování s velkým množstvím paliva," věří Maldonado.

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu