Bild: Nahradí Schumachera u Mercedesu Hamilton?

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher by se měl do závodu na Hockenheimu rozhodnout, jestli prodlouží smlouvu s Mercedesem. Pokud se rozhodne dále nepokračovat, mohl by Mercedes podle 'Bild am Sonntag' oslovit Lewise Hamiltona.

Už delší dobu se spekuluje o tom, že by Mercedes rád prodloužil smlouvu s Michaelem Schumacherem o další dva roky (tedy do konce sezony 2014). Nico Rosberg, další jezdec Mercedesu, je s týmem smluvně vázán do konce sezony 2015. Jenže podle Bild am Sonntag se Mercedes už poohlíží po dalším jezdci, což noviny označují jako plán B.

Pokud by Michael Schumacher neprodloužil s týmem německé automobilky kontrakt do 22. července (domácí závod na Hockenheimringu), tak by se mohl tým domluvit s Lewisem Hamiltonem, kterému vyprší smlouva s McLarenem na konci sezony 2012.

Hamilton už s Mercedesem spolupracoval (například v F3) a také při vstupu do F1 (2007) byl Mercedes daleko více spojen s týmem McLaren, než je tomu dnes. Norbert Haug ho tedy zná velmi dobře.

Ten se teď snaží odmítnout spekulace, že by uvažovali i o jiném jezdci než Schumacherovi, ale ne moc přesvědčivě: "Možná, že máme plán B. Ale určitě by teď nebylo dobré, kdybychom hlasitě hovořili o možných kandidátech. Předtím, než si promluvíme s Michaelem Schumacherem, tak toto téma nepřichází v úvahu."

Němečtí fanoušci by si ale určitě více přáli v monopostu Mercedesu německého jezdce. Tím by mohl být například Timo Glock.

Současný šampion F1, Sebastian Vettel, nepřichází v úvahu, protože je pevně spojen s Red Bullem. To připouští i Mercedes: "V Michaelovi a Nicovi máme dva skvělé jezdce. Až se nám díky většímu množství zkušeností podaří postavit konkurenceschopný vůz, tak budou oba schopni bojovat na čele."

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu