Šéf Daimleru Zetsche: Prodloužení smlouvy se Schumacherem je možné

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Ředitel mateřského Daimleru Dieter Zetsche otevřeně přiznal, že prodloužení smlouvy se Schumacherem považují za možné.

Hovořilo se o tom, že Mercedes chce sedminásobnému šampionovi nabídnout prodloužení smlouvy o dva roky (viz zde). Ross Brawn však v neděli pro Daily Star řekl, že to není na pořadu dne:  "Momentálně žádnou smlouvu nemáme, ale jsme vůči tomu otevření." A pro Autosport dodal: "Víme, že Michaelův další úspěch by byl pro F1 senzační, také pro Mercedes a pro všechny. Pokud tomu k tomu můžeme pomoct, nevzdáme se toho."

Dieter Zetsche nyní pro zítřejší vydání Sport Bild vysvětluje: "Stále je ikonou motosportu. Pokud bude mít stále výkonnost a zájem, pak by pokračování bylo absolutně atraktivní možností."

Michael Schumacher o tom však nyní nepřemýšlí: "Rozhodnu se, až nastane ten správný čas." Zetsche však prozrazuje, že nebudou čekat až na konec roku: "Společně se sejdeme v průběhu sezóny a uvidíme, jaký je zájem na obou stranách."

Podle šampiona z roku 1980 Alana Jonese by si však Mercedes podržel Schumachera jen čistě z komerčních důvodů: "Pokud mu zaplatíte deset miliónů, přinese vám jich dvacet díky tomu, kým je a čeho dosáhl ve své kariéře."

schumi
Schumacher při představení nového Mercedesu W03 (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu