Brawn si nemyslí, že by se na špici něco měnilo

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf týmu Mercedes, Ross Brawn, si nemyslí, že by se v roce 2012 nějak zásadně měnilo rozložení sil na špici startovního pole.

Po dnešním dni se již dostaneme do půlky všech testů, které jsou naplánovány před začátkem sezony. I přesto jsou všichni odborníci s odhadováním rozložení sil v poli opatrní. To nezměnily ani dva dny testů v Barceloně. Smůlu zde včera zažil Lotus, který našel prasklinu v šasi jeho Lotusu E20 a tím pro něj tento test skončil (více zde). Například Force India však jejich rychlostí zatím poměrně překvapuje. 

Ani Ross Brawn nechce dělat žádné závěry o rozložení sil v letošním startovním poli. "To je v tomto momentu těžké. Bude se to průběžně měnit." Hlavním favoritem je ale pro šéfa Mercedesu loňský mistrovský tým, Red Bull: "V Red Bullu přes noc určitě nic nezapomněli, takže budou mít určitě silné auto." Tato domněnka Brawna se potvrzuje i časy z testů, když Red Bull je běžně v popředí výsledkové listiny. 


Včera v Barceloně s novým vozem jezdil Schumacher, dnes Rosberg
(foto: Daimler AG)

S větší konkurencí pro Red Bull však Ross Brawn počítá. "McLaren bude určitě zase dobrý." O něco hůře se posuzuje situace u jeho bývalého zaměstnavatele, Ferrari. "Ferrari má momentálně ještě několik problémů." Italský tým během testů ztratil kvůli technickým problémům už více času stáním v boxech, než by si představoval. "Auto určitě dají do pořádku, jsou velmi silným a zkušeným týmem. Disponují také množstvím dobrých inženýrů."

Co si Ross myslí o svém týmu? "Musíme stáhnout ztrátu na ně a dohonit je. Nejsem si ale jistý, jestli budeme schopni jeden z těch týmů předstihnout. Měřítkem pro všechny je ale Red Bull, který byl v uplynulých letech hodně silný."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu