Coulthard: Webber není průměr

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: Red Bull Racing

Pro Davida Coultharda je Mark Webber stále špičkovým pilotem, i když jeho výkony přes jedinečnost těch Vettelových vypadají trochu průměrně.

Bývalý pilot F1, David Coulthard, v sezoně 2011 často básnil o Sebastianu Vettelovi. Nemec v barvách Red Bullu na něj bezpochyby udělal dojem. Díky svým bezchybným výkonům nutil konkrenty se zamyslet a získal si řadu expertů. Vždyť v loňské sezoně vyhrál jedenáct závodů a v hodnocení měl jasný náskok na ostatní.

V přímém srovnání tak měl Mark Webber jedinečnou šanci. Mark však dokázal získat pouze jedno vítězství na finálovém závodu sezony. David Coulthard však vidí Australana jako velmi dobrého jezdce, který vypadal vloni slabě jen díky extratřídě Sebastiana Vettela: "Podívejte se na Marka Webbera. Je to jezdec, který je hodnocen velmi vysoko," řekl Skot pro Autosport. "Díky Sebastianovi však vloni vypadal jen průměrně. Všichni ale víme, že průměrný není."


Coulthard s Vettelem na loňském RoC
(zdroj: www.raceofchampions.com)

"Na konci udělal dobrý dojem. Sebastian byl sice dominantní, ale jeho vítězství nebyla jako za éry Michaela Schumachera, který vyhrával s náskokem půl kola nebo tak podobně. Od té doby je to mezi týmy mnohem těsnější. Mohli jsme vidět, že Alonso to nevzdal, dále měnící se formu Lewise, který udělal dojem, když se mu dařilo, a Jensona, který byl fantastický. A pak vyhrál Sebastian. Nemíval ale velký náskok," zakončil Skot.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu