Barrichello má dle BBC k podpisu smlouvy s Williamsem nejblíže

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

O volné místo u Williamsu po boku Pastora Maldonada je velký zájem. Podle BBC je nejblíže k získání závodního místa na příští rok Rubens Barrichello.

Dalším volným místem už má pouze HRT, byť se spekuluje také o možnosti nahrazení Trulliho v Caterhamu. O zajímavější sedačku u Williamsu usilují kromě Barrichella také Adrian Sutil, Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi či bývalí piloti Toro Rosso Jaime Alguersuari a Sébastien Buemi.

Sutil, který ve druhé polovině sezóny 2011 podával výborné výkony (byť byl týmem obvykle zvýhodněn lepší strategii než Paul di Resta). Němec byl nějaký čas favoritem na místo u Williamsu, to se ale nyní dle Andrewa Bensona z BBC změnilo.

Podle něj se do hry dostává opět Barrichello, u něhož se zdálo, že 19 sezóna bude poslední v jeho bohaté kariéře v F1, a je prodloužení smlouvy nejblíže se všech kandidátů.

williams
Rubens Barrichello si loni s nekonkurenceschopným vozem FW33 příliš neužil
(foto: Williams F1 Team)

Podle Brazilce by jeho setrvání u týmu, který prošel v sezóně 2011 obrovskými změnami, mělo velký smysl. "Se všemi těmi změnami před příštím rokem v oblasti motorů a inženýrů by bylo ze strany týmů chytré, kdyby si ponechal své piloty a pokračoval. Netlačím na ně, jen se jim snažím ukázat, jak by se to mohlo udělat."

Na sklonku roku Barrichello na Twitteru naznačil, jaké vnímá své šance, když uvedl, že od Williamsu "očekává dobrou zprávu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu