Webber věří, že se příští rok s pneumatikami již tolik trápit nebude

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber si je jistý, že se problémy, které zažíval letos při zvykání si na pneumatiky problémy, nebudou příští rok opakovat.

Australan se trápil s degradací nových pneumatik zejména v první části roku. Poté, co si v závěru letošní sezóny vyzkoušel i nové vývojové směsi pro příští rok, mu pneumatiky starosti nedělají.

"Když jsem jezdil s těmi pneumatikami v Abú Zabí a v Brazílii, cítil jsem se na nich úplně jako doma. Pirelli odvedlo dobrou práci při vývoji pneumatik pro příští rok. Bylo to pro mě a pro tým povzbuzující,"  říká Webber pro Autosport.

Přiznal, že k zlepšení jeho výsledků přispělo krom vyšší spolehlivosti také lepší poznání a práce s pneumatikami: "Měli jsme méně problémové víkendy, byli jsme konkurenceschopní ve většině tréninků a začal fungovat i KERS.

Já jsem nemusel tolik stavět v boxech. Dříve jsem musel [kvůli většímu počtu zastávek] více závodit, což se neobchází bez rizika. Jak sezóna pokračovala, dostával jsem se na stejné strategie jako ostatní. Rychle jsem se já i tým učil, abychom dokázali řešit ty drobné detaily, které činí velký rozdíl obzvlášť v sobotu."

webber
Webber věří, že se příští rok už moc trápit s pneumatikami Pirelli nebude
(foto: Red Bull)

"Nejdůležitější bylo, že týmy a piloti vyzráli na pneumatiky. Všichni se velmi rychle učili, což jste mohli pozorovat na závodění. Ke konci roku už nebylo tak vzrušující, protože se všichni naučili s pneumatikami pracovat," dodává Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu