V brazilských boxech kraloval McLaren, Hamiltona odbavil za 3,1 sekundy

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Pirelli

INTERLAGOS - ZASTÁVKY V BOXECH A STINTY; Absolutně nejrychlejší zastávku předvedli mechanici McLaren, kteří ve 33. kole odbavili Lewise Hamiltona za 3,1 sec.

Všechny zastávky Lewis Hamiltona trvaly méně než 4 vteřiny, přesto mu to po odstoupení kvůli převodovce bylo houby platné. V případě Jensona Buttona už to tak růžové nebylo, průměr zastávek přesáhl 4 sec.

Lépe než Red Bull si v Brazílii vedlo i Ferrari, které Fernanda Alonsa přezouvalo velmi konzistentně - vždy za 3,4 sec. U Felipeho Massy nevyšla druhá zastávka, která se protáhla na 4,3 sec.

Red Bull patřil opět k nejrychlejším, když se u obou jezdců všechny zastávky pohybovaly kolem 3,5 sec - výjimkou bylo poslední zastavení Sebastiana Vettela v 59. kole, kdy přezutí zabralo 4,6 sec.

Mizerně si naopak vedli mechanici španělského týmu HRT, kteří Ricciarda nebyli ani jednou schopni odbavit za méně než 5,5 sec.

zastavky_19

Polovina z dvacíti klasifikovaných pilotů včera zvolila dvě zastávky, druhá polovina tři - ovšem Bruno Senna se v boxech kvůli penalizaci za kolizi se Schumacherem objevil čtyřikrát.

Pro start do Velké ceny Brazílii si všichni vybrali měkké pneumatiky, středně-tvrdou sadu si většinou nechávali až na poslední stint. Výjimkou byl Button, který je dobrovolně nazul i pro svůj třetí stint, a také Brazilci Barrichello se Sennou: ti si je rovněž vybrali pro třetí stint, ale pro svůj poslední přešli opět na měkkou sadu.

Nejvíce kol na měkčí (soft) ze dvou nabízených sad pneumatik Pirelli ujel v polovině závodu Jaime Alguersuari - napočítali jsme jich 27, což představovalo 38 % celkové vzdálenosti nedělního závodu. Na středně-tvrdé (medium) směsi vydržel nejdéle Paul di Resta - 30 kol (42,3 % závodu) ve svém posledním stintu. Degradace byla nakonec o něco vyšší, než se očekávalo, jedna zastávka nebyla reálná.

stinty_19
Legenda: Legenda

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu