Porsche údajně plánuje zmenšenou elektrickou Panameru

Porsche

Porsche | foto: Porsche

Poslední zprávy naznačují, že příchod malé Panamery, je opět ve hře.

Porsche před měsícem rozhodlo o tom, že případného konkurenta pro Teslu Model S vyvíjet nebude. Přesto není zcela vyloučené, že by vstoupili na trh s novým modelem, který by se zařadil za Panameru.

 

Dlouho se spekulovalo, o tom, jaké motory nakonec bude mít v nabídce. Nejčastěji se mluvilo o dvou až třech zážehových a jednom až dvou vznětových. Nakonec se mluvilo, právě ve spojitosti s konkurence schopností ve stínu Tesly o elektromotorech a to v čistě elektrické kombinaci, bez konvenčních spalovacích motorů.


Tak jak to tedy bude s tou konkurencí pro Teslu Model S? Nakonec se u Porsche rozhodlo opustit od konvenčních spalovacích motorů, protože tím pádem by malá Panamera měla dosti těžký vstup na již tak přeplněný trh. Elektromotry jí dají zcela jiné možnosti a to zejména daleko větší potenciál k prodejním úspěchům.

 

Elektrická baby-panamera zvládne na jedno nabití ujet zhruba 350 a více kilometrů. To je takové nutné minimum, aby byla vůbec schopná konkurovat Tesle. Na délku bude měřit zřejmě něco kolem 4,6 metrů, tudíž bude o podstatný kus kratší nežli Model S. Příchod se očekává v roce 2018 nebo 2019.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu