Vergne si věří: Nevedl bych si hůře než Webber

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Jean-Eric Vergne, který byl ve všech třech dnech testu mladých pilotů v Abú Zabí absolutně nejrychlejší, si na Formuli 1 věří.

Vergne zajel ve čtvrtek (1:38,917 min) o 0,436 sec horší čas než Sebastian Vettel v sobotní kvalifikaci (1:38,481 min) na Velkou cenu Abú Zabí a jen o 0,059 sec horší než jeho kolega Mark Webber (1:38,858 min).

Úroveň přilnavosti dráhy byla po třech dnech testování  na dráze samozřejmě podstatně vyšší, což výkony zkresluje ve prospěch mladého Francouze, který však tvrdí, že mohl zajet ještě mnohem rychleji.

"Četl jsem po návratu [z testů] vyjádření [závodního inženýra Red Bull] Iana Morgana, a byla velmi pozitivní, to nemůžu zastírat. Můj nejlepší čas jsem zajel s vozem, který nebyl nastavený na maximum svých možností - byl daleko od toho," píše Vergne sebevědomě ve svém sloupku pro Le Nouvel Observateur.

Špičkové týmy by podle něj měly dát šanci mladým pilotům, podobně jako to udělal McLaren s Lewisem Hamiltonem: "Top týmy jsou opatrné, pokud jde o mladé piloty. Zatím jediným top týmem, který si v nedávné době dovolil zaměstnat nováčka, byl McLaren v případě Hamiltona - a fungovalo to."

vergne
Vergne s Red Bullem byl minulý týden v Abú Zabí nejrychlejší ze všech mladých pilotů
(foto: Red Bull Racing)

"Myslím si tedy, že kdybyste mě posadili do Red Bullu, nevedl bych si hůře než Webber. To je ostatně můj dojem po těchto testech. Vím, že cesta je ještě dlouhá a příště se objevím v Brazílii. to bude můj poslední trénink s Toro Rosso, než se dozvím, co budu dělat v příští sezóně," dodává uchazeč o závodní sedačku v týmu Toro Rosso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu