Whitmarsh: Hamilton Alonsa zničil, Buttona nejspíš podcenil

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Martin Whitmarsh si myslí, že Lewis Hamilton podcenil Jensona Buttona, když se v roce 2010 připojil k týmu McLaren.

Buttonova třetí pozice z Abu Dhabi potvrdila, že lepším jezdcem McLarenu v této sezoně bude právě Jenson. Je to poprvé od vstupu do F1, kdy byl Lewis poražen svým týmovým kolegou. Lewis nedávno nesouhlasil s Whitmarshem, který řekl, že Jensonův letošní úspěch byl také ovlivněn slabší formou Lewise. Teď byl šéf McLarenu dotázán, zda si myslí, že Lewis Jensona podcenil, když se k týmu v roce 2010 připojil.

"Pravděpodobně. Ano, asi ano," odpověděl a pokračoval: "Buďme otevření. Lewis zatím ve své dosavadní kariéře zničil každého kolegu, který mu přišel do cesty. Vlastně zničil i Fernanda Alonsa, i když on už měl dva tituly a Lewis byl pouze nováčkem. Zničil i Nico Rosberga v závodech motokár a kohokoliv jiného na cestě do F1."

Když Button oznámil přechod do McLarenu, tak si spousta lidí myslela, že je to chyba, protože McLaren je tým Hamiltona. Podle Whitmarshe asi mistr světa z roku 2008 očekával, že mistra světa z roku 2009 ve stejném autě porazí. Jenže tým je nechal, aby závodili a Jenson s Lewisem drží krok.

"Jensonem byl na začátku odzbrojen. Asi si myslel, že je to v pohodě chlapík, ale že ho porazí. Pravděpodobně byl pak překvapen. Nadruhou stranu i Jenson chtěl porazit svého kolegu, ale nikdy by to neudělal nějakým podlým způsobem. Pro oba jezdce platí, že neexistuje žádná politika, oba mají stejnou podporu a oba mohou volně závodit."

"Pochopitelně, když vstupujete do týmu a víte, že já jsem znal Lewise 11 let, tak se můžete ptát, jestli s Vámi bude zacházeno rovně. Ale všechny debaty ohledně toho, kdo je v McLarenu jednička, jsou pouze debaty vyvolané médii. McLaren byl vždy tým, který nechával své jezdce závodit. To je náš týmový duch a tak to také zůstane."

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu