Vettel v Koreji: Na konci suchého závodu budeme možná muset využít i intermediálky

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastiana Vettela výborný časy McLarenu z dnešních tréninků nevzrušují. Podle něj si týmy z dnešního mokrého testování odnášejí jen málo cenných poznatků pro závod, který má být suchý.

"Na neděli hlásí předpověď počasí sucho. Cokoliv jsme se tedy dnes naučili, zřejmě o víkendu proto nebude stát za moc, maximálně při dalším podniku, kdyby bylo vlhko či mokro. Žel dráha dnes neoschla a umožnila nám vyzkoušet si tyto [mokré] pneumatiky. Tento víkend to bude dost agresivní, takže podle mě se uvidí v závodě," říká Vettel ve druhém tréninku skončil třetí se ztrátou 1,818 sec za Lewisem Hamiltonem

Protože Pirelli přivezlo své nejměkčí pneumatiky, očekává v neděli velké množství zastávek: "Můžeme stavět maximálně pětkrát, využili bychom přitom všechny pneumatiky. Možná budeme muset nasadit nakonec i přechodné pneumatiky, abychom dojeli do cíle. Uvidíme."

vettel
Sebastian Vettel během dnešního tréninku v Koreji (foto: Red Bull Racing)

"Možná to nakonec bude lepší, než všichni čekáme, nebo také horší. Jako obvykle se to těžko předvídá. Trať je na pneumatiky podle mě celkem náročná, i když máte v první sektoru dlouhé rovinky, těžko si po nich někde odpočinete. Není to tak lehké.

Jak jsem řekl, to co jsme se dnes naučili, nemá příliš velkou hodnotu pro další dva dny, ale ovládání auta bylo v pořádku, to je tou nejdůležitější věcí," dodává Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu