Jean-Eric Vergne nastoupí do tréninku v Koreji místo Alguersuariho

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Další talent Red Bullu Jean-Eric Vergne si vyzkouší monopost Formule 1. Příležitost dostane již v Koreji místo Jaimeho Alguersuariho v týmu Toro Rosso.

Vergne po Koreji vynechá víkend v Indii, ale v Abú Zabí pak znovu nastoupí místo Sebastiena Buemiho. Kdo z těchto pilotů bude mít méně bodů, přenechá svůj vůz mladému Francouzovi také v Brazílii.

Tým vysvětluje, proč v Koreji nahradí v úvodním tréninku zrovna Alguersuariho: "Jaime vynechá [první] trénink, protože naposledy své místo ve prospěch Daniela Ricciarda uvolňoval Sébastien Buemi.

"Vergne nebude jezdit během Velké ceny Indie, protože se jedná o nový okruh a oba naši závodní piloti proto dostanou na dráze maximální prostor. Vrátí se v Abú Zabí, kde nahradí Buemiho. V posledním závodě sezóny v Brazílii Vergnemu v prvnímu tréninku uvolní své místo ten, kdo bude mít méně bodů," stojí v oficiálním prohlášení.

vergne
Jean-Eric Vergne s vozem Toro Rosso STR5 loni v Abú Zabí (foto: Scuderia Toro Rosso)

Red Bull tak má pro závodní místa u Toro Rosso pro příští rok již čtyři kandidáty. Krom současných závodních pilotů a zmíněného Vergneho se u HRT vypracovává ještě Daniel Ricciardo.

Vergneho, který letos skončil druhý v šampionátu Formula Renault 3.5, si Toro Rosso vyzkoušelo již v závěru minulého roku během testů nováčků v Abú Zabí.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu