Sam Michael: Maldonado si své místo v F1 zaslouží

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Podle bývalého technického ředitele Williamsu si Pastor Maldonado za výkony předváděné v letošní sezóně své místo ve Formuli 1 zaslouží.

Maldonado zatím v letošní sezóně získal pro Williams jeden bod ve Velké ceně Belgie, Rubens Barrichello jich má na kontě čtyři (devátý v Monaku a v Kanadě). Podle Michaela byl však mladý Venezuelan zkušenému Brazilci v rychlosti v závodech většinou vyrovnaným soupeřem.

"Ačkoliv je Pastor Maldonado nováčkem, je šampionem GP2 a po celý rok byl Rubensovi dost blízko," uvádí Michael.

"Kdybyste odpočítali první čtyři či pět závodů, což je zcela normální u nováčka, protože ten podle mě potřebuje několik let, tak v polovině sezóny dokážete říci, zda na to kluk má nebo ne - a Pastora bych rozhodně zařadil do této kategorie. Pokud by v ní nebyl, neudržel by si své místo. Proto předpokládám, že příští rok bude ještě lepší, když už bude znát všechny okruhy, protože se stále učí," pokračuje budoucí sportovní ředitel McLarenu.

maldonado
Pastor Maldonado v Monze (foto: AT&T Williams)

Popírá, že by si Williams Maldonada vybral jen kvůli peněz - z Venezuely díky jeho sponzorovi PDVSA do týmové pokladny údajně přiteklo 25 mil liber (kolem 675 mil. Kč).

"Myslím, že momentálně opravdu není korektní tvrdit, že si Williams své piloty vybírá pouze na základě finančního hlediska, protože jinak by si nevybrali ty piloty, které mají. Podle mě Williams učiní taková rozhodnutí, která budou nejlepší pro společnost a pro výsledky," dodává Michael.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu