McLaren chce letos ještě vyhrávat, proto se odmítá vzdát a usilovně vyvíjí vůz MP4-26

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren odmítá vzdát své snažení o vítězství v závodech, byť na titul již může zřejmě zapomenout. Dále se hodlá věnovat agresivnímu vývoji monopostu MP4-26.

Jenson Button šest závodů před koncem ztrácí na Vettela 117 bodů, Lewis Hamilton dokonce ještě o devět bodů více. Přesto šéf McLarenu Martin Whitmarsh uvádí, že se jeho tým nevzdává a zatímco se soupeři již věnují spíše vozům pro příští rok, tým z Wokingu chce nadále vylepšovat letošní MP4-26.

"Máme dobrou šanci na vítězství," popisuje Whitmarsh přípravy týmu na Singapur. "Jsme tady kvůli tomu, abychom vyhrávali velké ceny. Můžete si být jistě, že se o to v Singapuru budeme moc snažit."

Podle šéfa McLarenu ještě není po všem: "Chceme to zkusit a ještě nějaké závody vyhrát. Určitě to je možné, ale oni [Red Bull] odvádějí dobrou práci a Sebastian momentálně nedělá k mé spokojenosti dostatek chyb, takže uvidíme."

hamilton
Lewis Hamilton na startovním roštu v Monze (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

I když v Monze vyhrál opět Red Bull, McLaren si z Itálie dle Whitmarshe odváží jistá pozitiva: "Měli jsme rychlý vůz, ale i slabé starty - a to je frustrující. Pokud by závod byl o jedno kolo delší, měli bychom na pódiu oba vozy.

Získali jsme více bodů, než kterýkoliv jiný tým, zajeli jsme první i druhé nejrychlejší kolo závod - jsme tedy zklamáni tím, že jsme nevyhráli. Zbývá ale šest závodů, které můžeme vyhrát, a budeme na to tlačit, abychom to dokázali."

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu