Ecclestone chtěl koupit Renault

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone připustil, že se v roce 2009 zajímal o možnost koupit Renault. Tento plán však nakonec nevyšel.

Když byl tým Renaultu v roce 2009 po "Crashgate" aféře v restruktalizaci a francouzská automobilka se poohlížela po novém majiteli, tak bylo více zájemců. Už dříve bylo známo, že například Bernie Ecclestone doporučoval, aby tým převzal Craig Pollock.

Nakonec však vyhrál obchodník Gerard Lopez s jeho investiční firmou Genii Capital a později ještě sehnal hlavního sponzora (a možného budoucího investora), Lotus Group. Až teď však Ecclestone připustil, že pro Renault nehledal jen jiné partnery, ale sám také projevil zájem o koupi části týmu. 

"Velice mě (to) lákalo" vstoupit do Renaultu, prozdradil Ecclestone pro Telegraph. "Ale Donald (Mackenzie z CVC Capital Partners) řekl, že bychom to tak udělat nemohli. Kdybychom vlastnili tým, tak by nám to činilo jen problémy. Kdyby pak lidé tým viděli v televizi, mohli by si myslet, že se nám nadržuje."

Pro 80letého Brita by to nebylo poprvé, co by vlastnil nějaký tým F1. Už v padesátých letech koupil závodní stáj Connaught, později vedl Brabham. V roce 1987 z této aktivity vycouval, aby se mohl koncentrovat na ovládání komerčních práv na F1.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu