Coulthard: Proč Vettel nebude dominovat jako Schumacher

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle komentátora televize BBC Davida Coultharda máme nyní příležitost pozorovat vývoj kariéry možná vůbec nejlepšího pilota Formule 1 - Sebastiana Vettela. Nebude však v F1 dominovat tak, jako ve své době Michael Schumacher, jenž získal sedm mistrovských titulů.

"Myslím, že možná pozorujeme vývoj jednoho z vůbec nejlepších pilotů ve Formuli 1. Zatím to samozřejmě nelze tvrdit, to posoudí historie," cituje Coultharda Telegraph. "Fakt, že se Seb po všech stránkách neustále zlepšuje - od závodního umění po využívání pneumatiky stavějíc na své přirozené rychlosti - to nesporné."

"Nemyslím si, že by někdy byl standard ve Formuli 1 výše než nyní. Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber - ti všichni jsou světovou špičkou. A Seb jednoduše všechny poráží," pokračuje bývalý jezdec Red Bullu.

Podle Skota ale nebude dominovat tak, jako kdysi Michael Schumacher: "Lidé se ptají, zda uvidíme období další dominance ve stylu Schumachera. Nemyslím si to." Proč? "Michael jezdil s vozem, který se nikdy nekazil, s vozem lepším než jeho soupeři, s neomezeným testováním a nejvyšším rozpočtem ve Formuli 1."

vettel
Vettel ve Spa opět všem upláchl (foto: Red Bull Racing)

"Ferrari a McLaren mají zdroje i personál na to, aby Red Bull dostihli, a ve skutečnosti se jim to daří: jejich rychlost se již několik měsíců Red Bullu vyrovná. O víkendu v Belgii měl McLaren zřejmě nejrychlejší auto. Jen neodvedli správně svou práci. Seb ano," dodává Coulthard.

Diskuze:

Počet příspěvků: 33 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu