Statistika spolehlivosti: Nejlepší je Red Bull

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Během dosavadních jedenácti závodů měl nejlepší spolehlivost vozu Red Bull. Sebastian Vettel i Mark Webber zatím ani jednou neodstoupili ze závodu.

Systém KERS sice Red Bull na začátku sezony trochu zlobil, ale ani jednou kvůli němu nemuseli odstoupit ze závodu. Vůz RB7 je opravdu velmi spolehlivý, oba Red Bully odjely kompletní vzdálenost všech jedenácti závodů, tedy 1 362 kol. Navíc, ve všech závodech byly oba vozy rakouské stáje na bodech. Vettel byl kromě jednoho závodu vždy na stupních vítězů, Webber dojel nejhůře pátý. 

Na druhém místě v žebříčku spolehlivosti je Force India, která odjela 96% ze vzdálenosti všech závodů. Vůz Force India nedokončil závod třikrát.

Třetí je Ferrari, které také nedokončilo třikrát, ale oproti Force Indii odjeli jen 93,4% celkové vzdálenosti. 

McLaren a Toro Rosso jsou na tom stejně, obě stáje odjely 92,6% vzdálenosti.

Naopak, nejhůře jsou na tom Team Lotus a HRT. Španělská stáj má však méně startů, protože její jezdci se nekvalifikovali do VC Austrálie, jelikož nesplnili limit 107%.

Na statistiku všech týmů se můžete podívat v následující tabulce. Ta ukazuje, kolikrát stáj startovala do závodu (počítají se oba vozy), kolikrát vozy závod dokončily, počet odpadnutí ze závodu a celkový počet odjetých kol. Za počtem odjetých kol je uvedeno, kolik to je z celkového možného počtu kol.


Sauber má jen 21 startů kvůli absenci Sergia Péreze během VC Monaka, podobně jako Virgin, kde je ovšem příčinou Jerome D'Ambrosio, který jednou nesplnil limit 107%.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu