Briatore: formule 1 je přetechnizovaná

Briatore, Flavio

Briatore, Flavio | foto: Nico Rosberg

Flavio Briatore, bývalý šéf týmu Renault, zhodnotil technologii dnešních vozů formule 1 a zavzpomínal na dobu daleko prozaičtější.

Podle Flavia Briatoreho by formule 1 neměla být jen v rukou inženýrů a konstruktérů, ale daleko větší prostor by měl být věnován pilotům, kteří by měli být tím rozhodujícím nebo převažujícím faktorem k úspěchu.

„Musíme snížit nejen náklady, ale i množství nových technologií - dnešní piloti jsou odkázaní na mačkání tlačítek zprava doleva na svém volantu,“ podotkl Briatore, který si až do roku 2013 odpykává diskvalifikaci po “crashgate”.

„Inženýři a technici mají vše pod kontrolou“, upřesňuje svá slova Flavio, „složitě interpretovatelná pravidla jim nahrávají do karet. Viděli jsem, co se dělo v Silverstone se změnou pravidel během sezony. Diváky nezajímají tyto tahanice, chtějí se bavit a vidět pěkné souboje na trati mezi jezdci. Formule 1 by se měla vrátit k normálu, tak jak tomu bylo za dob Ayrtona Senny, Alaina Prosta a Nigela Mansella nebo v počátku kariery Fernanda Alonsa. V posledních pěti nebo šesti letech je tento sport příliš závislý na nových technologiích“.

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu